NEWS AND ENTERTAINMENT 時事娛樂
關淑怡被捕 阿倫勸好友誠心改過 2017-03-21收藏文章
  • 我要回應

  【晴報專訊】關淑怡日前涉嫌刑事恐嚇被捕,連日來大批傳媒在其愉景灣住所守候。之前每當她發生問題,好友曾志偉和校長譚詠麟(阿倫)都會出手相助,不過今次出事,阿倫也感無奈,認為有些事都要她自己去解決。

 

關淑怡

 

  前晚阿倫出席晚宴時,提到關淑怡被捕,他說︰「我無佢電話,畀啲時間佢諗清楚想點。(傳佢出現財困?)佢啲歌咁有實力,有咁多歌迷、金曲,珠江三角洲有過億人聽廣東歌,佢要的起心肝。」阿倫也不願見到關淑怡放棄自己。

 

要靠自己面對

 

譚詠麟

 

  他直言不知對方有甚麼心結,更加不清楚她是否有事想不通,有傳曾志偉出手幫忙,阿倫謂︰「係啦,話晒志偉係佢『老竇』。」也有傳她連志偉電話都拒接聽,阿倫都指無辦法,問到會否勸對方努力工作?他說︰「唔係今時今日,咁長遠嘅日子要識自己照顧自己,唔可以靠身邊人提點自己,要自己面對。」那他是否好擔心?阿倫坦言所知的全都是聽回來,孰真孰假都不知道,所以沒有擔心不擔心。

 

  問到演藝人協會可會幫助?阿倫表示︰「問會長啦,曾經同佢(關淑怡)講過唔使咁騰雞,傳媒係朋友,唔係個個對你唔好,睇嘢角度要扭正啲。(有傳酒店將佢間房Cut水電?)唔需要,叫佢走咪得囉,使唔使係門口搵煙攻佢?」阿倫希望事件盡快平息。

 

阿倫(右)將會到區瑞強6月的伊館騷做嘉賓。

 

轉載自: 晴報

我要回應
  • C
  • D
  • D
產品簡介

【DIVA品味派 Giveaway】 WEST SIDE STORY《夢斷城西》

【得獎名單】【DIVA品味派Start a #Greenery Day】送你春日清涼雪糕禮劵

【得獎名單】「我最喜愛的社企計劃」全民投票