NEWS AND ENTERTAINMENT 時事娛樂
《誇世代》大熱 陳豪盼同李佳芯齊攞獎 2018-01-12收藏文章
  • 我要回應

  【晴報專訊】台慶劇《誇世代》即將大結局,不少演員被視為視帝、視后大熱門,日前被太太陳茵媺睇好封視帝的陳豪(阿Mo),直言希望與劇中的老婆李佳芯(Ali)一齊贏獎,一次過多謝戲內、戲外兩個老婆。

 

李佳芯和陳豪坐在快艇出場,相當有氣勢。

 

  陳豪和李佳芯昨日出席腕錶品牌新店揭幕禮,並由森美擔任司儀。阿Mo和森美在《誇》劇中的「HeHe」形象深受觀眾歡迎,當三人拍照時,森美刻意企在阿Mo身旁,又輕輕搭着他的肩膊,森美更笑言︰「阿Mo今次左右逢源呀!」

 

「第三者」森美(右)輕搭陳豪膊頭,場面十分搞笑。

 

隔空祝張繼聰牛一

 

  事後,阿Mo受訪時笑謂︰「話晒一齊拍咗50集,有晒默契。」談到劇集已進入尾聲,會否依依不捨?他坦言一個劇的完結,正代表另一套新劇推出,其實都是開心事。另外,他提到雖然張繼聰因其公司和無綫之間的官司而「中途離場」,然而劇中演員仍力撐阿聰,昨日是阿聰生日,阿Mo透露全組演員都在群組中跟他祝賀。問到會否吃飯慶祝?他說相信會有人安排。

 

想台上多謝兩個老婆

 

森美(右)不時在網上曬二人親密合照,非常入戲。

 

  提到太太陳茵媺睇好他再奪視帝,對此阿Mo表示高興,同時也力撐Ali奪視后。「佢係我劇中老婆,當然支持佢。」至於Ali也表示睇好「老公」阿Mo贏視帝。「拍攝前估唔到對手可以帶嚟咁大衝擊,所以真係好希望阿Mo得獎。」倘若一齊得獎豈不是更圓滿?阿Mo笑言︰「唔敢諗,如果一齊得獎當然最好,可以公開多謝戲內、戲外兩個老婆嘛!」

 

轉載自: 晴報

全新【etnet健康】專頁登場喇!立即成為Fans獲得最貼身實用嘅健康資訊! http://fb.me/health.etnet.com.hk
我要回應
  • 生活副刊
  • DIVA
  • 健康好人生
產品簡介

【etnet Bonus賞你】只野仁水墨畫冊《政‧漫》(親筆簽名版)

【立即參加】etnet.com.hk Facebook 讀者調查

【DIVA Channel】賞 Kiss Me Heroine Make持久防水濃密調控睫毛液